Heb jij last van hard water?

Last van hard water? Heb jij kalkafzetting in je douche?

Hardheid van je water veroorzaakt kalkafzetting

Heb jij last van hard water? Heb je al last van kalkafzetting? De douche is dikwijls de plaats waar dit het meest opvalt, zowel op je kraan, de douchekop als op de douchewanden.

Hard water wordt voornamelijk veroorzaakt door de aanwezigheid van stoffen die onontbeerlijk zijn voor ons lichaam: calcium en magnesium. Hard water kan dus geen kwaad.

Vooral wanneer hard water verwarmd wordt of wanneer hard water in contact komt met lucht kan dit kalkafzetting veroorzaken. Bij elektrische apparaten, zoals koffiezetapparaten, vaatwasser of wasmachine, kan kalkafzetting leiden tot verlies van rendement. Bij hard water dien je bij het wassen ook meer wasproduct te gebruiken. In die gevallen kan het aangewezen zijn om een waterverzachter te installeren. De hardheid is regionaal bepaald en kan je checken op de website van De Watergroep

Kalkaanslag is niet bevorderlijk voor de hygiëne, omdat het een poreuze laag over je tegels legt waar bacteriën en schimmels makkelijk in groeien. Producten op basis van citroenzuur of schoonmaakazijn zijn milder dan antikalkspray, dus geef hier liever de voorkeur aan. Je wil niet dat het oppervlak van je kranen of je wanden beschadigd raakt. Met een zachte doek en wat verdunde azijn kom je meestal al ver om alles terug te laten blinken.

Natuurlijk wel opletten met natuursteen en misschien eerst een test doen op een stukje dat niet in het zicht valt. Als de volgende dag de kleur nog oké is, kan je de rest van de douche te lijf gaan.

douchekop

Zo zou het moeten

Wanneer de kalk verwijderd is, kan je maatregelen nemen om kalkaanslag te voorkomen.

Wrijf de douche in met spoelglans voor de vaatwasser. Voor het dagelijks onderhoud gebruik je best een zachte allesreiniger. Spoel meteen na het het douchen de wanden en kraan met KOUD WATER. Droog de kraan en de douchekop daarna met een zachte handdoek. Op deze manier zal de kalkafzetting niet snel terugkomen. Het concept van je badkamer speelt natuurlijk ook een rol, wens jij dat onze specialist met je mee denkt over een nieuw design? Contacteer ons

 

Heb je toch blijvend last van kalkaanslag in de douchekop bijvoorbeeld? Dan overweeg je best om te investeren in een waterverzachter.