tip voor jouw nieuwe badkamer

Jouw nieuwe badkamer: waar plaats jij het bad, de douche en de wc?

Het aanbod in badkamers is vandaag de dag zo uitgebreid, dat je zou kunnen stellen dat ALLES mogelijk is. Wij geven je graag enkele tips om van jouw badkamerrenovatie een succes te maken ongeacht de stijl van jouw keuze.

Prop niet teveel toestellen op een te kleine ruimte

Voor de badkamer is dikwijls de kleinste ruimte van de bovenverdieping voorzien, maar dan wil men toch een douche, een bad, een dubbele lavabo en een toilet in deze ruimte.

Kies enkel voor een bad en een afzonderlijke douche als je echt genoeg ruimte hebt. Zoniet kan je best de voor- en nadelen van beide afwegen en dan de juiste keuze maken. Ofwel kies je voor een compromis. Hou in elk geval rekening met genoeg ruimte om te kunnen staan, je af te drogen en je huisgenoot te passeren.

Een badkamer is bedoeld als een ruimte om tot rust te komen na een hectische dag. Als ze te vol staat voelt de ruimte oncomfortabel aan.

Voor jouw badkamerdesign, contacteer H&S !

Voorzie voldoende bergruimte

Te veel potjes, tubes en doosjes ontsieren elke badkamer, hoe mooi ze ook werd ingericht. Denk goed na bij wat je wil bewaren in de badkamer en hou hiermee rekening in het ontwerp.

Sommige spullen bewaar je best in een kast, andere in een lade. De kleine spullen die je dagelijks gebruikt passen best in een spiegelkastje.

Sta stil bij de opbergmogelijkheden voor de volledige ruimte.

Denk na over details

Zelfs badkamers met de duurste kranen kunnen er onsamenhangend uitzien als de details niet goed zitten.

Een voorbeeld hiervan is de nodige vrije ruimte rond een toilet of de plaats die je nodig hebt om de glazen douchewand zuiver te maken.

Eén of twee rijen tegels boven een bad is ‘not done’, op die manier creëer je een horizontale richel waarop stof blijft liggen.

Ofwel tegel je tot aan het plafond ofwel zorg je dat de tegels gelijk vallen met de afgewerkte muren om het beste resultaat te bekomen. Het mooiste resultaat bekom je met zo groot mogelijke tegels.

 

Zorg dat alles functioneel is

Een badkamer moet vooral praktisch zijn.

Dit wil zeggen dat de indeling natuurlijk moet aanvoelen. De badkamer moet namelijk gemakkelijk zijn in onderhoud, goed toegankelijk en goed verlicht. Laat je esthetische voorkeuren nooit in de weg staan van functionaliteit. Op dat vlak moet je geen compromis overwegen.

Laat de zon schijnen ️️

Meestal worden de kamers met het beste uitzicht voorzien als slaapkamers, maar misschien moet je toch ook stilstaan bij de tijd die je wil spenderen in je badkamer.

Een belangrijke tip voor jouw nieuwe badkamer, hier creëer je immers jouw oase van rust.

Daglicht is de beste aankleding van je badkamer en vooral in kleine badkamers is een raam heel belangrijk. Hou er rekening mee dat het meest intense licht van boven komt, dus een dakkoepel of een velux kan een goede oplossing zijn.

Voorzie verlichting in verschillende sferen

Het meest belangrijke is daglicht, maar veel badkamers hebben geen raam en iedereen gebruikt zijn badkamer ook nog na zonsondergang, dus een goed doordacht lichtplan is een must.

Zoals in elke andere kamer in je huis combineer je best algemene verlichting met sfeerlicht. Je wil je haar niet stylen in je eigen schaduw, maar je wil na een drukke dag wel eens kunnen genieten van een warm bad met een leuk muziekje en gedimd lichten.

Hou rekening met je oude dag

Iedereen wil zo lang mogelijk thuis blijven wonen, maar dan is het belangrijk dat je badkamer daar ook op voorzien is.
Een handgreep om uit je bad te komen, een voldoende brede inloopdouche, een aangepast toilet met voldoende ruimte rond, de mogelijkheden zijn heel uitgebreid. Wij kijken met jou mee naar een oplossing op maat van jouw beschikbare ruimte.

Voorzie een aandachtspunt

Veel mensen denken aan gebroken wit of crèmekleur voor hun badkamermuren, maar als jij je badkamer meer uitstraling wil geven, heb je een blikvanger nodig, een echte ‘eye-catcher’.

Dit kan een moeilijke afweging zijn, want je wil ook geen hoofdpijn krijgen van de gifgroene wand achter jouw spiegel. Het zou heel jammer zijn als je na enkele maanden al uitgekeken bent op die drukke tegeltjes boven jouw bad.

Wij helpen je graag meedenken naar een decoratieve tegel, een speciale spiegel of een accentkleur die in jouw interieur tot zijn recht komt.

 

Vertel je ons jouw designtips? Of deel een foto van jouw succesvolle badkamerrenovatie in de comments  💪😇😇