Wanneer we een badkamer renoveren denken we ook aan …

Tips voor badkamerrenovatie

Mensen op leeftijd willen vandaag zo lang mogelijk in hun eigen huis blijven wonen.
Het internet staat vol met tips voor een badkamerrenovatie. Deze zijn allemaal meer of minder van nut en dikwijls  afhankelijk van persoonlijke voorkeur.

Maar had jij ook al gedacht aan de volgende puntjes?

Renovatie van de badkamer waar we een bad vervangen door een inloopdouche zonder opstap is dagelijkse kost.
Er wordt een zitje voorzien in de douche, de douche op zich en de ingang worden breed genoeg gemaakt zodat deze goed toegankelijk is. De kranen zetten we niet al te hoog. In geval van nood kan je zelfs met een rolstoel in zo’n douche wanneer het stoeltje opklapbaar is. Deze voorzieningen liggen voor de hand. Dikwijls wordt met deze ideeën nog eerder gestart aan een nieuwe badkamer dan het esthetisch aspect.
Een puntje waar minder aan wordt gedacht, maar minstens zo belangrijk is een goed wifi-verbinding. 65% van de valpartijen thuis gebeurt in de badkamer. Een alarm door middel van een App of armbandje moet geconnecteerd zijn. Stel je voor dat jij na een valpartij uren op hulp ligt te wachten omdat de verbinding slecht is.
Wanneer je hulpmiddelen voorziet verwacht je dat deze wel werken wanneer het nodig is.
Voorzie bij de renovatie van jouw badkamer ineens een netwerkversterker.
Een ander handig hulpmiddel is een voetsteuntje in de douche zodat je zeker niet vergeet om je voeten te wassen.
Een punt dat regelmatig over het hoofd wordt gezien in een renovatie is het plafond. Een verlaagd plafond laat toe om gemakkelijk lichtpunten toe te voegen of te verplaatsen. Deze werken laat je best uitvoeren voordat de wanden afgewerkt zijn.
Een nieuw plafond met aangepaste verlichting maakt jouw renovatie helemaal af!