Naadloze douchewand, de verschillende mogelijkheden

Naadloze douchewand: Ook geïnteresseerd in een douche zonder voegen?

Wat een gemak in onderhoud. We geven de meest voor de hand liggende mogelijkheden in dit artikel.

Spijtig genoeg zien wij vaak waterdoorsijpeling, vocht of schimmel in een oudere betegelde douche.
Tegels in een douche zijn meestal niet de beste optie. Ook al gebruik je speciale waterdichtingen, toch treden op termijn vaak problemen op. En eens de zwarte schimmel in de voegen zit, is die dikwijls moeilijk definitief weg te krijgen.
Tot voor kort bestonden er alleen tegels om een inloopdouche te bekleden maar nu bestaan er veel betere oplossingen met van watervaste panelen. Die kunnen zonder voegen of met een minimaal aantal voegen geplaatst worden als quasi naadloze douchewand.
Al deze panelen kunnen zowel in renovatie als in nieuwbouw geplaatst. Het is meestal ook mogelijk deze panelen gewoon op uw bestaande tegels te plaatsen wat het uitbreekwerk erg beperkt. Geen stof in uw huis en toch een mooie naadloze douchewand.

solid surface

Elke gewenste vorm kan ter plaatse gerealiseerd

 

Solid surface wandpanelen

Dit zijn panelen in composiet, bestaande uit 70% natuurmineralen (aluminiumhydroxide) en 30% harsen (acrylhars) met eventueel kleurpigmenten.
Deze solid surface douchewanden zijn 100% waterdicht en kleurvast. Solid surface is in de volksmond ook gekend als Corian.
Deze panelen werden al gebruikt als werkblad in de keuken, maar door het gebruiksgemak heeft het materiaal ook de weg naar de badkamer gevonden.
Standaard is een paneel 8mm dik, 250cm hoog en 90cm breed maar wij kunnen deze panelen tegen elkaar lijmen zodat elke gewenste lengte of breedte mogelijk wordt met een bijna onzichtbare naad.
Het eindresultaat van een douche of badkamermuur bekleed met dergelijke panelen is dan ook prachtig! Een echte aanrader in uw badkamer.

Composietsteen douchepanelen

De composietsteen douchepanelen, zijn gemaakt uit een mengeling van diverse soorten natuursteen vermengd met kunsthars hierdoor ontstaat een zeer duurzaam materiaal dat waterdicht is, kleurvast en zowat onverslijtbaar. Er zijn douchebakken en wanden voorhanden in hetzelfde materiaal zodat er een mee geheel ontstaat en dit in een zeer ruim kleurenaanbod.

Acryl douchewanden

Aryl douchewanden, maakt men van… hoe kan het anders: acryl.
Dit duurzame materiaal is gemakkelijk te onderhouden en heeft een antibacteriële behandeling ondergaan. Misschien is het materiaal iets minder krasbestendig dan andere naadloze douchepanelen, maar wie neemt er nu scherpe voorwerpen mee in de douche?

Waterproof volkern panelen

Deze panelen zijn waterbestendig, vandalismeproof en kleurvast.
Dit is het nieuwste op het gebied van waterdicht maken van een douche of badkamer.
Verschillende texturen en kleuren zijn beschikbaar. De panelen hebben een dikte van 8mm en zijn tot 3m lang. Dus ook de grootste douches kunnen bekleed worden met deze watervaste douchewanden. Goedkoper dan Solid surface douchewanden en Acryl zijn deze panelen een goede keuze voor een moderne én betaalbare naadloze inloopdouche of douche.

 

Heb jij je keuze gemaakt? Of wil jij graag dat onze expert eens langskomt om zijn professioneel advies te geven over jouw badkamer? Wij horen graag van jou!