Hoe duur is het renoveren van een badkamer?

Ben je je huidige badkamer beu? Droom je van een frisse, vernieuwde badkamer waarin je je echt op je gemak voelt? Dan ben je niet alleen. Badkamerrenovaties behoren bij de populairste verbouwingen in Belgische woningen. Omdat een badkamer renoveren een technische uitdaging is, komen er heel wat kosten bij kijken. In dit artikel geven we een overzicht van de kostenonderdelen voor het volledig renoveren van je badkamer. Het is een handig hulpmiddel om je budget te bepalen en om er zeker van te zijn dat je niets over het hoofd ziet.

Waarom is een badkamer renoveren zo duur?

Een badkamer renoveren is een moeilijke technische klus, omdat er verschillende vakmanschappen aan te pas komen. Je hebt de kennis van een uitbreekwerker, loodgieter, elektricien, chapewerker, vloerder en gyprocwerker nodig. En idealiter natuurlijk een projectmanager die de werken overziet en zorgt dat er niets misloopt. De kosten zitten in het materiaal, werkuren en eventueel ook het ontwerp. Als je dit allemaal op een rijtje zet hoeft het renoveren van een badkamer eigenlijk helemaal niet zo duur te zijn.

Hoe kan ik besparen op mijn badkamerrenovatie?

Tenzij je een doorgewinterde doe-het-zelver bent raden we je niet aan zelf met je badkamerproject aan de slag te gaan. Ons beste advies is om gekwalificeerde vakmensen te kiezen waarvan je weet dat ze goed werk leveren. Laat je keuze niet enkel van de offerte afhangen, maar kijk vooral naar iemands ervaring en portfolio van vorige projecten. Is de offerte toch wat aan de hoge kant? Vraag dan uitleg waarom het zo duur is, en waar juist de grootste kosten liggen. Bij H&S badkamers, bijvoorbeeld, is onze offerte in overzichtelijke onderdelen opgedeeld. Zo kunnen onze klanten gemakkelijk zien hoeveel ieder onderdeel van de verbouwing kost. Dit maakt het makkelijker om eventueel nog te besparen door bepaalde werken zelf uit te voeren. Een goede aannemer zal je op termijn veel geld besparen, omdat hij de nodige kennis, ervaring en inzicht heeft om alles in goede banen te leiden.

Badkamer renovatie kosten. H&S badkamers

Wat is de kostprijs van een badkamerrenovatie?

De totale kosten van een vernieuwing van een badkamer verschillen, afhankelijk van materiaal- en stijlkeuze. De kosten van een volledige renovatie van een gemiddelde badkamer van 9 m2 lopen bijvoorbeeld van € 17.500 tot € 30.000. In bovenstaande afbeelding hebben we de kosten van een doorsnee renovatie onderverdeeld. Dit wil niet zeggen dat alle aspecten van toepassing zijn op jouw badkamerrenovatie, maar het geeft je wel een volledig overzicht. Wil je bijvoorbeeld enkel een opfrissing van je badkamer, dan is het plaatsen van nieuw meubilair en sanitair misschien al voldoende. Heb je vochtproblemen of wil je een grotere badkamer? Dan komen er structurele werken bij die de kosten natuurlijk omhoog brengen.

Voor een gedetailleerde offerte op maat van jouw badkamer en gratis advies kan je altijd bij H&S badkamers terecht.