Badkamertrends 2019

Anno 2019 is de badkamer meer dan een ruimte om je te wassen.

De tijd dat er in een badkamer enkel een wasbak, een bad en een douche stond is voorbij. Vandaag zijn badkamers meer en meer wellnessruimtes en ontspanningsruimtes. Als je in 2019 renovatieplannen hebt voor je badkamer doe je er goed aan om niet enkel aan de praktische kant te denken: een badkamer renoveren is namelijk meer dan enkel sanitair plaatsen. Er moet een ontwerp zijn, er moeten keuzes gemaakt worden op het vlak van tegels, vloerbekleding, behang, gordijnen, badkamermeubelen … Je creëert een plek waar je jezelf kunt zijn.

De laatste trends gaan vooral naar dikkere tabletten voor de lavabo’s. Ook veel houten tabletten met opbouw lavabo’s om een warme uitstraling te bekomen. Veel mat witte materialen, dus redelijk zachte feelings.

Op het vlak van kranen zal mat zwart nog wel even blijven, al zien we meer en meer de vraag naar rvs, geborsteld goud, rose kleuren.

De vraag naar vrijstaande baden stijgt, ofwel wordt het bad helemaal weggelaten om een veel ruimere douce te voorzien. Boven het bad of in de douche worden graag nisjes voorzien, al dan niet met indirecte LED-verlichting.

Toiletten zijn tegenwoordig meer en meer standaard voorzien van een Rimfree of Aquablade systeem en traagsluitende zittingen. De ophanging van een toilet onzichtbaar.

Leefruimte

Tegenwoordig eist men meer van een badkamer dan pakweg twintig jaar geleden. De badkamer is een echte leefruimte geworden. De meeste huizen hebben meerdere badkamers waardoor koppels hun badkamer kunnen upgraden met heerlijke wellness elementen, zoals infrarood panelen, sauna of stoombad. De kinderbadkamer groeit mee van baby tot tiener.

Materialen

De materialen zijn heel belangrijk. Wanden en plafond moeten rust uitstralen, de kleuren moeten je in een bepaalde gemoedstoestand brengen. Grijze badkamertegels in combinatie met strakke moderne meubeltjes zijn helemaal in.Je kan met kleuren spelen en zo een ontspannen gevoel opwekken. Er is heel veel keuze in de materialen van het sanitair.  We raden aan zo weinig mogelijk silicone of voegen te gebruiken in een badkamer. Silicone wordt namelijk snel vuil en niemand heeft nog tijd of zin om dat na elk gebruik af te drogen.

Indeling

Voor de indeling van de badkamer is zelfkennis heel belangrijk. Natscheerders, bijvoorbeeld, hebben best een eigen wasbak. Heb je behoefte aan veel ruimte voor make-up en andere spulletjes? Of heb je een bergruimte dicht bij de badkamer? Als je wil dat alles er opgeruimd blijft uitzien heb je in de badkamer voldoende opbergruimte met een stopcontact nodig voor oplaadbare tandenborstel, scheerapparaten, enzovoorts.

Eigen stijl

Bij het renoveren van een badkamer is het belangrijk om voor ogen te houden dat je van de badkamer een plek maakt waarin je graag vertoeft. Vaak worden de badkamer, toiletten en slaapkamers stiefmoederlijk behandeld. Maar die mogen er ook tof uitzien. Daar spendeer je ten slotte heel wat tijd. De enorme keuze aan materialen laten toe om in de badkamer een gevoel van luxe en wellness te creëren. Moderne badkamers zijn chique, glamoureus en modern. Je kan zonder problemen je eigen persoonlijkheid toevoegen met textuur, kleur en leuke accessoires. Denk bijvoorbeeld aan een wand met een speciaal behangpapier, grafische tegels of opvallende kranen.

Een badkamer zet je voor minstens 15 jaar. Na die tijd moet dat nog mooi en zeker niet gedateerd zijn. Massief hout op de vloer wordt meer en meer gebruikt wegens het warme gevoel. Maar in de kinderbadkamer waar regelmatig een tsunami passeert is parket uiteraard niet aan te raden.

Conclusie

Je badkamer is vooral een plek om te ontspannen. Denk bij de renovatie dan ook na over hoe je de praktische en ontspannende kant het beste kan samen brengen. Badkamers moeten niet langer saai zijn. Dankzij de hoogwaardige en unieke materialen van vandaag kan je je eigen stijl toevoegen aan je badkamer.
Wanneer je na een drukke dag verlangt naar een uurtje me-time in je badkamer met een ontspannend muziekje, heerlijk schuim en misschien zelfs een filmpje, dan is ons werk geslaagd.