Badkamer inspiratie: 7 tips om je badkamer een nieuwe look te geven

Wil je jouw badkamer opfrissen, maar heb je geen zin in een volledige, kostelijke renovatie? Gelukkig zijn er tal van manieren om een badkamer aantrekkelijker te maken zonder teveel gedoe. Met deze doe-het-zelf badkamerideeën kan je binnen een paar uren genieten van een badkamer die als nieuw aanvoelt.

1/ Verf

Met een fris likje verf ziet je badkamer er meteen helemaal anders uit. Als je voor een eenvoudige en serene look gaat, kies dan voor zachte en rustgevende tonen om de badkamer een groter gevoel van ruimte en licht te geven. Warme, diepe kleuren helpen om de juiste sfeer van luxe en wellness te creëren. Mits de juiste voorbereiding kunnen zelfs de jaren ’70 motiefjes op de tegels overschilderd worden.

Badkamer opfrissen? Met likje verf doe je wonderen

2/ Spiegeltje, spiegeltje aan de wand

Niets laat een badkamer groter lijken dan een spiegel die reikt tot aan het plafond. Met de juiste verlichting kan het effect nog versterkt worden. Een badkamerkast met spiegel is misschien wel praktisch, maar geeft je badkamer niet de uitstraling van luxe en romantiek. Met een of meerdere vintage spiegels geef je jouw badkamer in een mum van tijd een landelijke uitstraling.

Badkamer nieuwe look met grote spiegels

3/ Rommelvrij

Je kan pas echt ontspannen in je badkamer als er geen rommel ligt. Een snelle oplossing zijn eenvoudige opbergbakken of een bijkomend kastje waarin je je toiletartikelen, make-up en andere schoonheids- en verzorgingsproducten kan wegstoppen en opbergen. Geef al jouw badkamerproducten een vaste plaats zodat je niets laat rondslingeren na gebruik. Voorzie bijvoorbeeld voor elk gezinslid een plekje voor zijn eigen spullen. Dat maakt het opruimen eenvoudiger.

Badkamer opfrissen? Maak je badkamer rommelvrij

4/ Douche-, wastafel- en badkranen

Met enkele nieuwe kranen doe jij je badkamer echt als nieuw uitzien, en het hoeft daarom niet veel te kosten. Een stijlvolle, strakke kraan bij de wastafel geeft meteen een moderne look aan een verouderde badkamer. Het is ook de moeite waard om te investeren in een regendouchekop. Je spaart er niet alleen water mee uit, maar je ochtenddouche zal ook veel aangenamer aanvoelen.

Badkamer opfrissen? Installeer nieuwe kranen

5/ Handdoekverwarming

Een heerlijk bad genomen? Dan is het een ware luxe om jezelf erna af te drogen met een warme, donzige handdoek. Het installeren van een handdoekverwarmer is een eenvoudige, effectieve en betaalbare manier om van elke douche een spa-ervaring te maken. Je moet niet langer op hotel om deze luxe te ervaren, omdat handdoekverwarmers nu veel betaalbaarder zijn dan vroeger. Er zijn zowel handoekverwarmers die je op de centrale verwarming aansluit, als elektrische versies. Zo zijn er mogelijkheden voor iedereen, zonder veel kap- of breekwerk.

Badkamer als nieuw? Installeer handdoekverwarmer

6/ Planten geven je een boost

Heb je een boost nodig als je wakker wordt? Niet alleen een douche is een geweldige manier om je energie op te wekken, ook een plant in de badkamer kan helpen. Onderzoek heeft uitgewezen dat kamerplanten je vitaliteit kunnen verhogen en je een gevoel van extra energie kunnen geven. En het is ook nog eens dé woontrend van het moment!

Badkamer opfrissen met planten

7/ Verlichting

De badkamer is een plek waar je zowel optimale verlichting moet hebben voor de dagelijkse verzorging, alsook zachte verlichting om de juiste, ontspannen sfeer te creëren. Een eenvoudige dimmerschakelaar kan hiervoor zorgen. Voor een dramatischer lichteffect kan je kiezen voor een kroonluchter om een gevoel van stijl toe te voegen. Struin de rommelmarkten eens af naar een uniek exemplaar. Voor een strakke, moderne look kan een LED-strip dienst doen.

Conclusie: badkamer opfrissen zonder moeite

Is jouw badkamer een overblijfsel uit vervlogen tijden in pasteltinten met tegeltjes die pijn doen aan de ogen? Geef je badkamer nog niet op als je geen budget hebt voor een volledige renovatie. Het is een van de beste kamers in huis voor een mini-make-over. Als je eenmaal merkt hoe snel en goedkoop je de ruimte kunt bijwerken zonder een echte renovatie, vraag je je waarschijnlijk af waarom je zo lang hebt gewacht. Met onze tips kan je meteen aan de slag!

Volg ons op Pinterest voor meer badkamer inspiratie